U bent hier

Marcel de Greef

Telegraaf: Storm in een Glas Water

2010-11-05 - De Telegraaf heeft een artikel gepubliceerd naar aanleiding van de geruchten rond het mogelijk aan banden leggen van het Kanaalzwemmen. Ik ben uitgebeid geinterviewd door Marjolein Schipper. ze heeft een fraai expose gemaakt. Hieronder het origineel. De Telegraaf heeft e.e.a. redactioneel ingekort. De foto's bij onderstaande artikel zijn de foto's die vanuit Channel Team Wassenaar en de IJsselmeerbikkels zijn ingestuurd. De teksten zijn daarbij voor deze publicatie ingevoegd. Onderaan het artikel zoals het na redactie in De Telegraaf te vinden is.

(Red channelchallenge: veel uitspraken die hieronder als citaat van Marcel de Greef worden weergegeven zijn ook uitspraken die ik zelf gedaan heb. Dat is niet zo gek voor de situatie en het thema.)

Een ongelooflijke twintig uur lang zwom Amsterdammer Marcel Degreef twee jaar geleden in de Noordzee. Keihard bikkelen, want de Kanaalzwemmer had verwacht ‘slechts’ dertien uur te doen over het 33 kilometer lange stuk tussen Engeland en Frankrijk. Sinds 1875 maakten zo’n elfhonderd zwemmers de legendarische oversteek en de belangstelling neemt elk jaar toe. Maar afgelopen week bleek dat de beroepsvaart zich ergert aan het toegenomen ‘zwemverkeer’. Een storm in een glas water, vinden de Nederlandse Kanaal-adepten: “Dit is een fenomeen dat nooit mag verdwijnen. Je schaft de Elfstedentocht toch ook niet af?”

Twee Nederlanders tegelijk over Het Kanaal

2008-09-15 - Dover - Twee Nederlandse zwemmers hebben zojuist de overkant van het Kanaal bereikt. De tocht voor hen beide rond 24.00 uur in de nacht. De oversteek duurde voor hen beide ongeveer evenlang en was echt waar voor hungeld door de lange duur ervan: meer dan 19 uur zwemmen. De definitieve tijden volgen zodra ze bekend zijn.

Dutch Channel Swimming Team: Zondag 14 september: WE GAAN VANAVOND OM 22.30 UUR!!!

Eindelijk is het zover, vanavond om 22.30 uur zullen we aan onze poging gaan beginnen om het Kanaal over te zwemmen.

We vertrekken vanaf Shakespeare Beach iets onder Dover een uur voor hoogwater en gaan dan de hele nacht doorzwemmen tot rond 6 uur de zon op komt en we in het zonnetje onze laatste uren richting de Franse kust kunnen afleggen. De vooruitzichten zijn goed. Niet te veel wind, volle maan en hopen dat het niet te fris wordt vannacht.