U bent hier

IJsselmeerbikkels

Veel kanaal aspiranten actief in Jan van Scheijndel Bokaal

2011-08-20- Scheveningen - Zeezwemmen blijkt toch wel erg in trek in Nederland. Meer dan 50 zwemmers stonden op het programma bij de Jan van Scheijndel Bokaal. Daarvan waren er minstens 10 actief bezig om zich voor te bereiden op het kanaal.

Channel Teams zwemmen Jan van Schijndel bokaal mee

2011-08-09 - Voorburg - De beide teams waar ik nu bij betrokken ben zwemmen (in zo voltallig mogelijke samenstelling) op 20 augustus mee in de wedstrijd om de Jan van Schijndel bokaal. Deze wedstrijd wordt ter nagedachtenis van de roemruchte kanaalzwemmer Jan van Schijndel georganiseerd door Marcel van der Togt.

IJsselmeerbikkels ontvangen Dover Staits Award

2011-04-06 - Voorburg - Deze week is door de post een pakketje afgeleverd uit Engeland. Een onverwacht pakket. Geen idee wat er in kon zitten.

Bij het openen bleeken er medailles in te zitten in zwarte doosjes. Het begeleidend schrijven geeft aan dat we met onze estafette de Dover Straits Award 2010 verdiend hebben door de snelste estafetteoversteek van 2010 te zwemmen!

IJsselmeerbikkels, the movie

2011-03-15 - Voorburg - De film van de grote oversteek is klaar. Martijn Wüts heeft een tweede versie gemaakt van de documentaire die oorspronkelijk voor TV West was bedoeld. De zender was het "vergeten". Dus is het nooit uitgezonden. Hij heeft voor youtube ook een verkorte versie gemaakt zodat iederen kan meegenieten van onze tocht die resulteerde in het verbeteren van het nationale record.

IJsselmeerbikkels nu met eigen postzegel

2011-02-02 - Voorburg - In een oplage van 15 vellen van 10 zegels is een postzegel uitgekomen die het nationale record van de IJsselmeerbikkels vereeuwigt.

De zegel heeft waardeaanduiding 1. Op de zegel zijn de 6 zwemmers van de IJsselmeerbikkels te zien samen met de reservezwemmer en de crew van de Gallivant, de waarnemer Dell Carter en pilot Michael Oram.

Op de zegel is een inscriptie met de recordtijd. Het velletje bevat 10 zegels. De velrand bevat ook nadere informatie.

IJsselmeerbikkels in Den Haag Centraal

Den Haag centraal publiceerde op 15 oktober 2010 een artikel van de hand van Karel van Pelt.

IJsselmeerbikkels in Keerpunt

Keerpunt publiceerde in oktober 2010 een artikel van de hand van Marcel Tabbers met foto's van Martijn Wüts.

IJsselmeerbikkels op website gemeente Dover

2010-10-05 - Dover - De website van de gemeente Dover heeft ook de IJsselmeerbikkels op de lijst van geslaagde Kanaaloversteken geplaatst. Het blijkt dat we de on één na snelste estafette zijn van 2010 (tot nu toe). We zitten qua tijd tussen de tijden van de wedstrijd tussen de universiteiten Cambridge en Dover.

Eindverslag IJsselmeerbikkels kanaalrecord

Proloog
Het begon allemaal ergens in januari 2010 toen Michael Oram via de discussiewebsite voor Kanaalzwemmers meldde dat er plekken vrijgekomen waren om het Kanaal over te zwemmen. Hij vroeg ook per mail direct aan Channel Team Wassenaar of ze een jaar eerder over wilden zwemmen. Met een telefoontje naar enkele leden werd besloten om hier niet op in te gaan om de benodigde gelden voor ons goede doel op te kunnen halen. De planning was vastgesteld en CTW wilde voldoende tijd hebben om dat essentiële deel van het project niet te laten mislukken.

Six Dutch swimmers crossing the English Channel in relay have broken the national record

Het oorspronkelijke artikel is geplaatst op RNW sinds 31 August 2010 - 2:47pm

The team, led by Richard Broer, swam from France to England (eds. Bikkels: the other way around!) across the Channel in just under nine hours. The former Dutch record was nine hours and 29 minutes, over a distance of approx. 34 kms.

Pagina's