U bent hier

DLF! bezoekt CS&PF Dinner en Award Ceremony

2013-03-03 - Dover - op de Emmentjes website staat een mooie fotoreportage en een verslag van de CS&PF Award ceremony waar Desirée en Linda naartoe geweest zijn. Tekst door Corina Emmen.

Gisteren was het dan zover: de award ceremony en het dinner. We hadden met moeite nog vier kaartjes kunnen bemachtigen dus samen met Ruud, Desiree en Linda op pad. Om 12.00 uur aangereden naar Calais voor de overtocht. We waren te vroeg maar we mochten meteen op de boot, dus een afvaart eerder. Nu kon ik ook eens voor het eerst zien hoe ze aan de kant van Frankrijk hadden gezwommen want nu was het licht. Het moet inderdaad heel frusterend zijn geweest om zo lang langs de kust te zwemmen.

Achteraf maar goed in verband met de stroming maar het was wel heel ver. Op de boot gegeten en daarna de krijtrotsen bij Dover is goed bekeken waar ze toen hebben aangetikt. Vanaf de boot eerst naar Town Hall gereden waar het allemaal plaats ging vinden dan hoefde we dat niet meer te zoeken. Meteen binnen gekeken en daar stonden de tafels al gedekt. Het zag er wel heel mooi uit. Ruud en Desiree zaten bij elkaar en Linda en ik dus dat moest goed komen. Er was veel werk opgemaakt. Op de menu kaarten stond je naam en buiten wat er gegeten werd stonden er ook alle kanaal zwemmers op van 2012. Link voor de menukaart 20130302 CS&PF Annual Dinner & Award Ceremony. Daarna naar cafe The White Horse gelopen en wat bleek: hij was weer geopend. Daar wat gedronken en toen terug naar Town Hall.

Het begon al aardig druk te worden en om 19.30 konden we aan tafel. Het eten was goed te doen en er werd tussen door van alles verteld. Op een groot scherm werden foto’s getoond van alle zwemmers die in 2012 het kanaal over waren geweest. Ook hadden ze nog een film in elkaar gezet met muziek wat er goed bij paste.

Nadat de koffie was rond gebracht begon de award uitreiking en al vrij snel mochten Linda en Desiree naar voren. De Dutch Ladies kregen de award Dover Straits Award. Deze award is voor de snelste kanaaloversteek. In totaal waren er 15 Awards uit te reiken.

Na de uitreiking zijn natuurlijk de meiden ook nog even op de foto gegaan met hun schipper want ook die heeft een grote bijdrage geleverd. Het zijn mooie awards, het is een glazen standaard en dan op naam gegraveerd dus ze kregen er maar liefst zeven mee naar huis. Zes voor de meiden en een voor Richard. Daarna zijn we terug gegaan naar de haven want het was nog een hele reis terug. Voor de zekerheid hadden we een late boot geboekt maar ook nu mochten we nog met een eerdere boot terug dus dat scheelde anderhalf uur.

Om 1.45 waren we weer teug in Calais en toen nog terug naar Dongen. Het was een geslaagde avond en ze vonden het daar ook wel heel leuk dat we de prijs op waren komen halen.