U bent hier

Wat is ChannelChallenge?

ChannelChallenge is de website die verslag doet van de zwemmers en teams die de ultieme uitdagingen in de zwemsport aandurven. Hat gaat dus om de zwemmer of het estafetteteam die zich aan "de grote oversteek" waagt. ChannelChallenge faciliteert, ondersteunt, helpt en begeleidt. 

Binnen Nederland is de ultieme uitdaging het IJsselmeer en internationaal is dat Het Kanaal (tussen Engeland en Frankrijk). Naast deze twee bekendste oversteken worden ook andere uitdagingen aangegaan, zoals die in de Triple Crown en de Ocean's 7. Channel Challenge traint ook zwemmers voor het behalen van een "ice mile".

  1. De ChannelChallenge website verhaalt over de voorbereidingen en oversteken van zwemmers en estafettes. Uiteraard is ook info over andere zwemmers te vinden op deze site. Het biedt alle mogelijke achtergrondinformatie en links over andere grote oversteken.
  2. ChannelChallenge helpt mensen die een grote zwemuitdaging willen aangaan (zoals het Kanaal solo of in estafette) informeren om zich voor te bereiden.
  3. De initiator van ChannelChalenge, Richard Broer, begeleidt zwemmers in solo of estafettevorm om hen te helpen hun uitdaging, hun droom, te volbrengen.
  4. Channel Challenge stimuleert het zwemmen van bijzondere afstanden. Via CS&PF, ACNEG, IISA, DLDSA (i.o.) en andere organisaties faciliteert ChannelChallenge zwemmers om de tochten gecertificeerd te kunnen doen. 

Als jij ook deel wilt nemen aan zo'n oversteek, als solo-zwemmer of in een estafette, neem dan contact op:
Richard Broer
gsm: +316 2524 6935
mail: richard (at) channelchallenge.nl