U bent hier

Waterrat Wendy

Bron`met de foto's: Schakel

Wendy Dorrestijn (47) tipte voor het buitensport artikel van enkele weken geleden Robbert Rij-nen, personal trainer van Bodyformance, om-dat ze zo blij is met zijn hulp om sterker en flexibeler te worden. Het verhaal achter deze fanatieke sportster is er een met passie!

Zwemmen

Wendy zwemt al haar hele leven, is naar eigen zeggen nooit een hele sterke, snelle zwemmer ge-weest, maar geeft wel al 34 jaar zwemtrainingen in het Baksche Ven en bij Taxandria. Toen ze zo’n 5 jaar geleden voor zichzelf het actief zwemmen hervond, merkte ze dat het veel beter ging dan vroeger, zo ook de lange afstanden. Wendy krijgt zelf zwemtraining van Karin van Nassau- van den Heuvel (Zwemcoaching Breda en Bikkeltraining Oosterhout).

Doel en drijfveren

De zwemtrainingen van Wendy zijn niet zonder doel. In haar carrière bij de politie heeft ze ‘veel goede dienders kapot zien gaan aan PTSS (post-traumatische stressstoornis).’ Daarom zwemt ze in september 2021 solo het Engels Kanaal over. Hiermee probeert ze geld op te halen voor een PTSS-buddyhond, bedoeld voor een (politie)vete-raan. Waarom het Kanaal? ‘Dat is misschien een beetje kinderlijk’ lacht Wendy ‘ik heb familie in En-geland en vroeg mijn vader of het mogelijk was om daarnaartoe te zwemmen. Eigenlijk een jeugd-droom dus’. Voor het zover is, zwemt Wendy eerst nog in augustus 2020 solo het IJsselmeer over en in september in estafette het Kanaal over.

Pagina voor donaties: >>> hier <<<

Personal trainer

Wendy benadrukt hoe blij ze is met Robbert (Bo-dyformance); ‘Robbert is een grote motivator, sociaal en ter zake kundig. Hij helpt mij om aan kracht en flexibiliteit te winnen. Hij heeft speci-fieke, bij mij passende oefeningen uitgezocht die mijn armen, schouders en core sterker en flexi-beler maken. De oefeningen zijn speciaal gericht op het marathon zwemmen, waarin hij zich echt heeft verdiept.’ Robbert is verbaasd over, maar vereerd met de complimenten van Wendy; ‘ik vind het supertof om te horen dat ze zo’n steun aan mij heeft!’ Robbert doet gewoon ‘zijn ding’ en lijkt dat niet heel speciaal te vinden. Wat Wendy doet vindt hij juist bijzonder: ‘ze heeft zo’n focus en dis-cipline! Ze ligt naast onze trainingen (twee keer in de week) al om 7.00 uur in het water en heeft ook nog een fulltimebaan. Je houdt het allemaal niet voor mogelijk. Ik sport zelf veel, maar ik moet er niet aan denken om zoiets bizars te doen!’ lacht Robbert.

Tekst: Kelly Heijzelaar
Foto: Bas Haans