U bent hier

Team 4ladies@sea gaat donderdagnacht van start

Date: 
vrijdag, 14 september, 2018 - 02:45

Bericht gestuurd aan de volgers van het team wat ik de moeite waard vind om te publiceren op deze site.

Donderdag op vrijdag nacht gaat het gebeuren!

Het Zwemanalyse team 4ladies@sea mag haar kunsten vertonen.

Aanvang:

Het team verzamelt om 01.00 uur in de Marina van Dover om aan boord te gaan van de Sea Satin van loods Lance Oram. We varen na inscheping naar een locatie ten westen van Dover, Samphire Hoe, om daar te starten om 02.40 uur bij hoog water. De keuze van de locatie heeft te maken met getij van dat moment.

Onderweg:

We hebben een groot getijdeverschil tussen hoog en laag water. Het gevolg zal zijn dat we met de meest fraaie S-bocht over Het Kanaal zullen zwieren. Nee, we zwemmen echt wel recht naar de overkant, maar het getij verplaatst ons eerst de ene kant op en dan de andere kant op. De loods heeft als taak om ons desondanks op een plek aan de overkant te brengen. Het maakt de 4ladies@sea uiteraard niet zoveel uit waar dat precies is, als we maar aan komen! De ideale aankomstplek is Cap Gris Nez. Dat is een oversteek van minder dan 34km. Komen we elders aan dan hebben we meer (kilo)meters zwemmen nodig gehad om aan te komen.

Tracking:

De Sea Satin is te volgen op cspf.co.uk/tracking. Zoek het plaatje naar de Sea Satin. Je ziet ook de andere boten die tegelijk aan het oversteken zijn. Vanuit de CS&PF (Channel Swimming & Piloting Federation) zullen dat er een stuk of 4/5 zijn. Dat zijn de geleurde pijltjes. Die van de CSA (Channel Swimming Association - de andere club/de concurrenten) zijn grijs.

Op de tracking-pagina is meer te lezen: als je "Sandettie" aanklikt krijg je actuele meetgegevens van een meetboei met daarbij lucht- en watertemperatuur, golfhoogte en - niet onbelangrijk - de windsnelheid en richting.

De loods heeft aangegeven dat waarschijnlijk langdurig de wind tegen het tij in zal waaien we krijgen daarmee korte klotsgolven (die we ook van het IJsselmeer kennen). Er staat ook informatie op over het hoog- en laagwater en over de zon- en maanstanden (die het getij bepalen).

Veiligheid:

In de nacht wordt voor de zichtbaarheid met lampjes op gezwommen.

Aan boord van de Sea Satin is ruimschoots apparatuur aan boord om schepen ruim tevoren aan te zien komen om ze te ontwijken. Zelfs met dichte mist (niet voorspeld) werkt dit.

Als achtergronden:

Mijn website (www.channelchallenge.nl) biedt ook diverse links naar kanaalzwemmen en de achtergronden ervan. Maar er staan ook andere artikelen die met deze sport te maken hebben. Er is ook een facebook voor deze website: www.facebook.com/kanaaluitdaging/. Het blijkt mij lastig hier updates live op te zetten. 

Ook de Zwemanalyse website (www.zwemanalyse.nl) en bijbehorende facebook (www.facebook.com/zwemanalyse/) bieden info en zullen worden geüpdatet.

Voor alle websites is dat niet mogelijk onderweg. Dus daar geduld hebben. Dat komt echt wel na afloop. Maar dan is er ook mooi materiaal met de foto's en wie weet een verslag.

Live beelden:

Op mijn facebookpagina zal ik, wanneer ik daartoe in de gelegenheid ben, foto's en/of live beelden plaatsen. Deze pagina is te vinden op: https://www.facebook.com/richard.broer.71.

Wanneer je een eerder een door mij in facebook opgeslagen live beeld bekeken hebt kan je aangeven of je een waarschuwing wilt ontvangen bij de volgende livebeelden. Meld dit wanneer je dat leuk vindt (dat kan nu reeds gedaan worden op andere live beelden die op mijn FB staan). Ik weet niet helemaal zeker of live alerts ook kunnen zonder FB friends te zijn.

Of het me allemaal lukt met foto’s en live video’s is van drie zaken afhankelijk:

  1. bereik: geen 4G, dan geen live opnames. Mogelijk wel filmen en later uploaden.
  2. opname-technisch: of ik voldoende licht om de opnames te maken,
  3. belangrijker: mijn prioriteit is de veiligheid van de zwemmers en de coaching. Heb ik het daar druk mee, dan kunnen beelden wat langer op zich wachten.

Tot slot:

De dames zijn vol goede moed en hebben er enorm zin in, ook als het een tandje ruwer weer wordt dan de eerdere Zwemanalyse edities.

Groeten,
Richard