U bent hier

training (pool & open water)

Jan van Scheijndel - IJszwemmer "avant la lettre"?

Op de website van openwaterswimming.club vond ik een prachtige video van Jan van Schrijndel die bij 6 graden het meer van Te Werve induikt om zich voor te bereiden op zijn Kanaaloversteek.

100 x 100 bij De Dolfijn

Date: 
donderdag, 29 december, 2016 -
18:00 tot 21:00

Van De Dolfijn heb ik de volgende interessante uitnodiging ontvangen:

Op donderdag 29 december wordt door De Dolfijn volgens jarenlange traditie weer de 100x100 georganiseerd. Aanmeldingen o.v.v. naam en starttijd graag naar honderdkeerhonderd@gmail.com

100 x 100 in zwembad Hoornsevaart in Alkmaar

Date: 
zondag, 27 november, 2016 - 13:00

De traditionele 100 x 100 van Marcel & Marcel (openwaterswimming.club) organiseren ze dit jaar op 27 november in Zwembad de Hoornsevaart in Alkmaar. Voor velen een mooi moment om vroeg in het seizoen zichzelf te testen.

We starten om 13.00 uur. De baanverdeling is  gebaseerd op starttijden van: 1.30; 1.40; 1.50 en 2.00 minuten. Als 100 x 100 nog iets te veel is, dan mag je uiteraard ook minder doen. Plezier en grenzen verleggen staan voorop. De interesse is groot dus zorg dat je er snel bij bent, want vol is vol!

Voorlichting en training Kanaalzwemmen t.b.v. Zwemanalyse

Date: 
zaterdag, 19 november, 2016 -
13:45 tot 17:00

Bijeenkomst geïnteresseerde zwemmers via aanmelding bij Zwemanalyse.nl.

Zwemanalyse.nl organiseert zeezwem clinic

Date: 
woensdag, 24 augustus, 2016 - 19:00

Beste belangstellenden voor zeezwemmen,

Op 27 juli of 24 augustus (beide dagen staan los van elkaar, 1 keer deelnemen is dus voldoende) organiseren we een zeezwem clinic in Wassenaar.

Wat is het plan?

Zwemanalyse.nl organiseert zeezwem clinic

Date: 
woensdag, 27 juli, 2016 - 19:00

Beste belangstellenden voor zeezwemmen,

Op 27 juli of 24 augustus (beide dagen staan los van elkaar, 1 keer deelnemen is dus voldoende) organiseren we een zeezwem clinic in Wassenaar.

Wat is het plan?

Branders Zwemtocht 2015: leuk!

2015-09-26 - Schiedam - Ik was de eerdere jaren ook al ingeschreven als zwemmer, doch er kwam steeds wat tussen. De tocht is in de havens van Schiedam langs diverse jeneverbranderijen, fabrieken en pakhuizen. De tocht heeft een goed doel: Spieren voor Spieren. Je wordt in de gelegenheid gesteld om je te laten sponsoren en extra geld op te halen voor dat doel.

12 uur baantjes trekken: ruim € 5.000 voor Metakids

Op 30 mei zwommen een aantal stoere teams de afstand van het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland, maar dan in zwembad de Kulk in Vlaardingen. Aanjager is Wieteke van den Boogert van ONE80 fit studio, die al eens het IJsselmeer overzwom voor Metakids.

Als ik ergens geen zin in heb...

2015-06-15 - Ik kijk altijd een beetje op tegen de weekenden die helemaal bomvol gepland zitten met afspraken. In mijn geval was dit afgelopen weekend een mannenavond op vrijdag, een Strong Viking obstacle race op zaterdagochtend/middag en een BBQ in de avond.  En omdat we ook nog een keer moesten trainen met Richard Broer (onze open water coach) vroeg Floor me om op zondagochtend mee te gaan naar Rotterdam om zonder wetsuit in open water te trainen. Als ik ergens geen zin heb...

Michael Oram on the need for assessment swims

The assessment swims are there to help the swimmer understand themselves and what sort of conditions and extremes they will have to contend with on their Channel swim. The idea was to give you a introduction to what you have taken on - and doing them in a pool was not in the committee members minds when we put them into practice. They are there as part of the risk assessment and Duty of Care and are the minimal sessions you should be doing:- and you should be doing a lot of them - not 1 to comply with the guidelines.

Personally - as a pilot and a swimmer - I think:-

Pagina's