U bent hier

ChannelChallenge

Wat is Channel Challenge?

ChannelChallenge is de website die verslag doet van de zwemmers en teams die de ultieme uitdagingen in de zwemsport aandurven. Hat gaat dus om de zwemmer of het estafetteteam die zich aan "de grote oversteek" waagt. ChannelChallenge faciliteert, ondersteunt, helpt en begeleidt. 

Zelf ook zwemmend Het Kanaal, Gibraltar of het IJsselmeer over?

Wie durft de uitdaging aan?
Het Kanaal is dé top-uitdaging in het lange afstandszwemmen. Elke zichzelf respecterende open water zwemmer wil een poging gedaan hebben om in estafette, of zelfs solo, Het Kanaal te bedwingen. De tocht en de weg er naartoe zijn uniek!

Solo door Het Kanaal

Lees het origneel en bekijk de foto van een andere zwemmer... @ ExecutivePeople

Naast mijn werk als Enterprise Architect is Marathonzwemmen mijn andere passie. Ondanks de vele verschillen tussen deze passies zijn er natuurlijk ook overeenkomsten. De voornaamste overeenkomst zit in de structuur van een goede voorbereiding. In deze blog wil ik graag meer vertellen over de overeenkomsten tussen een IT-landschapssimplificatie, en het solo overzwemmen van Het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk.

KNZB open water congres

Date: 
zaterdag, 3 december, 2016 (Hele dag)

3 december in Nieuwegein is het congres open water zwemmen (seizoen 2017).

Stappenplan op weg naar je doel(en)

In de loop van tijd ontdek ik dat er een algemeen sjabloon is voor het voorbereiden van een belangrijke solo zwemuitdaging. Ik heb er een stappenplan van gemaakt. Het zijn uiteindelijk 8 stappen geworden. Onderstaande schema geeft mijn gedachtengang weer:

Channelchallenge.nl is zelfstandig geworden

Date: 
zaterdag, 10 augustus, 2013 (Hele dag)

Channelchalenge heeft een eigen domein gekregen en functioneert niet meer als een sub-site van noww.nl. Het wordt niet meer bijgewerkt.

2014-08-10 - Om kracht bij te zetten rond de plannen betreffende professionele begeleiding van zwemmers en hun uitdagingen op gebied van lange afstandszwemmen was er een eigen url aangevraagd voor deze website. Sinds vandaag is de website online: channelchallenge.nl.

Planning IJsselmeer en Kanaal

2014-06-02 - Voorburg - De planning voor de komende periode is redelijk uitgekristalliseerd. Ik heb het druk met lange trainingen voor de diverse teams en solozwemmers. Er staan ook bijzondere tochten op het programma. Een opsomming:

Dit jaar betrokken bij 4 keer over Het Kanaal

2014-04-11 - Voorburg - Dit jaar staan er 4 Kanaaloversteken voor mij op stapel. Nee, ik zwem niet solo, maar ben wel bij 2 solo's betrokken als coach (en mogelijk support swimmer) en als deelnemer bij één stafette. Die estafette gaat wel meteen heen-en-weer.

Wat is de Channel Challenge?

2014-08-12 - De website is inmiddels herzien. Onderstaande tekst is uiteraard geschreven toen deze website als persoonlijke blog startte. Daardoor nu gedateerd. De personlijke ambities zijn er nog wel. Ze sluimeren. De ambities om zemmers en teams te coachen zijn er des te meer.

2008-05-09 - Voorburg - Dit is de website waarin ik schrijf en artikelen plaats die verband houden met de sportieve uitdaging van mijn leven: ik wil Het Kanaal van Dover (waarschijnlijk Shakespeare Beach) naar ten zuiden van Calais (naar ik hoop Cap Gris Nez) in Frankrijk zwemmen. De te zwemmen afstand is 33km en 185m naar ik begrepen heb (google earth geeft overigens exact 33km aan in onderstaande plaatje). Dat is veel meer dan ik ooit achter elkaar gezwommen heb. Het is ook meer dan ik de afgelopen jaren per maand gemiddeld zwom. Dus is er heel wat te doen aan het uithoudingsvermogen.

Workshops open water zwemmen

De afgelopen periode heb ik diverse workshops ter introductie van open water zwemmen gedaan. Deze waren soms met anderen (Bianca de Bruijn en Edith van Dijk), doch ook alleen. Het doel van deze workshops is om (jonge) zwemmers te prikkelen om de bijzondere uitdagingen van het open water zwemmen aan te gaan.
Globaal ziet het programma er als volgt uit (variaties mogelijk):

Pagina's