U bent hier

Dit jaar betrokken bij 4 keer over Het Kanaal

2014-04-11 - Voorburg - Dit jaar staan er 4 Kanaaloversteken voor mij op stapel. Nee, ik zwem niet solo, maar ben wel bij 2 solo's betrokken als coach (en mogelijk support swimmer) en als deelnemer bij één stafette. Die estafette gaat wel meteen heen-en-weer.

Ralf

Ralf van der Poel is druk in de weer met zijn publiciteitscampagne. Hij is al meermalen op de radio te horen geweest. Daarnaast is hij ook op TV te zien. Goed voor zijn goede doel: hij wil met zijn tocht ook € 5.000 ophalen ten bate van KiKa. Op NOWW is een subweb aan zijn oversteek besteedt: http://ralfvanderpoel.noww.nl verhaalt over zijn voorbereidingen. Daarnaast is hij zeer actief op Facebook: https://www.facebook.com/Channelno1

De volgende activiteit van Ralf is om zijn 6 uur duurtest te zwemmen op 13 april in de omgeving van Almere.

Ralf staat geboekt bij Familie Oram als pilots van de CS&PF voor de laatste week van augustus.

Christian

Christian Broodman is deel van Channel Team Wassenaar, maar zwemt dit jaar solo over Het Kanaal. Sins enige tijd is hij niet meer woonachtig in Den Haag, maar in Amsterdam. Hij traint nu bij Ben Lap en Het Y. Hij heeft ervoor gekozen om mee te gaan in het goede doel van Channel Team Wassenaar. Dat was reeds in 2010 bij zijn KanaalEstafette het goede doel. Met CTW zwemt hij ook deze Grote Oversteek voor onderzoek naar de genezing van ALL (Acute Lymphatische Leukemie). Christan is te volgen op de website van CTW: http://www.channelteamwassenaar.nl/

De volgende belangrijke stap is om de 6 uurstest bij maximaal 16C/61F te zwemmen. Die staat gepland op 11 mei samen met het team.

Christian staat geboekt bij Familie Oram als pilots van de CS&PF voor de eerste week van september.

Channel Team Wassenaar

Channel Team Wassenaar is eind 2008 opgericht om geld op te halen tegen ALL. dit was naar aanleiding van het overlijden van een familielid van Hans van Veen. Dit overleiden had nogal wat impact in Wassenaar. Mede daardoor is in 2010 bij de enkelvoudige oversteek meer dan € 37.000 opgehaald voor onderzoek.

Het team heeft van Dr. Lankester rond de kerst uitgebreid verslag gekregen wat met het geld allemaal gedaan is. Dat was behoorlijk indrukwekkend. Mede daardoor heeft het team besloten hun nieuwe avontuur ook te organiseren in het kader van dit onderzoek.

Het team wordt gecoacht door Katja Bollen die vorige keer ook succesvol meezwom. In die zin heb ik met haar geruild. Ik zwem dit keer mee.

Dat heeft wel wat consequenties. Ik moet namelijk dan serieus gaan trainen. Ik kijk nogal wat op tegen 4, of misschien wel 5 keer zwemmen. OK het hoeft niet op snelheid van mijn tijden in 1978 te gaan... Ook niet op die van 2010. Het gaat er om dat we aankomen en een fors bedrag binnen halen!

CTW staat geboekt bij Familie Oram als pilots van de CS&PF voor de eerste week van september.

Channel Team Wassenaar is te volgen op hun website: http://www.channelteamwassenaar.nl/ en op Facebook: https://www.facebook.com/channelteamwassenaar

IJsselmeer

Deze zwemmers en team gaan ook ter voorbereiding allemaal het IJsselmeer over. Een paar maanden terug ben ik gevraagd door Wieteke van de Boogert om haar eerst met een estafette en daarna solo over het IJsselmeer te begeleiden. Ik was bijzonder vereerd dat ik daarvoor gevraagd ben.

Voor haar uitdaging heb ik een plan op papier gezet. Ze gaat in de eerste week van augustus met een van de schippers/loodsen die de IJsselmeerzwemmarathon begeleiden haar IJsselmeeroversteek doen. Ze doet dat met een paar goede vrienden aangevuld met enkele zwemmers die ik aandraag. De zwemmers die ik aandraag hebben beide Kanaalervaring als estafettezwemmer. Ze wil zelf twee maal zwemmen in de oversteek. Daarom zal ze starten in de haven van Medemblik en ook (waarschijnlijk) als zesde zwemmer ook in de haven van Medemblik de laatste zwemmer zijn van het vijftal. De tocht wordt geratificeerd door de DLDSA.

Wieteke zwemt ten bate van haar goede doel: kinderen met een stofwisselingsstoornis. Ze is te volgen op facebook: https://www.facebook.com/wietekept.