U bent hier

Veel kanaal aspiranten actief in Jan van Scheijndel Bokaal

2011-08-20- Scheveningen - Zeezwemmen blijkt toch wel erg in trek in Nederland. Meer dan 50 zwemmers stonden op het programma bij de Jan van Scheijndel Bokaal. Daarvan waren er minstens 10 actief bezig om zich voor te bereiden op het kanaal.
3 ervan hebben de ervaring al achter de rug. Ron van der Harst en ik met de IJsselmeerbikkels estafette en Irene van der Laan meermalen als solozwemmer. De organisator (hij kon zelf niet meezwemmen) van het evenement Marcel van der Togt maakte ook deel uit van de IJsselmeerbikkels en hij heeft dit jaar ook zijn kanaaloversteek solo volbracht.

Uitgebreide informatie over deze tocht op:

Hoe hebben de aspirant kanaalzwemmers het er dan van af gebracht?

De vrijwel complete estafette van Channel Team Wassenaar (www.channelteamwassenaar.nl) had zich ingeschreven. Alleen Ralph was niet in de gelegenheid. Pierre moest helaas op het laatse moment helaas verstek laten gaan vanwege zijn werk. Verder waren we dus compleet.

Het mogelijke team van Plons was niet zo voltallig. Leo, Jerry, Marine en ik vertegenwoordigden het team.

De zwemmers verzamelden zich bij het Atlantic Hotel in Kijkduin voorafgaande aan de tocht.Het was een weerzien van oude bekenden. Hans Weber en Ida Smildigers waren er zelfs. Het is ook wel iets bijzonders wat hier verzwommen wordt. Veel leden van Plons, die wel geïnteresseerd waren, maar de tocht niet aandurfden, waren wel naar de start gekomen. René en Marc hebben prachtige fotoseries gemaakt.

Channel Team Wassenaar en Plons succesvol

De 6 zwemmende leden van het team gaven er blijk van klaar te zijn voor hum kanaaloversteek. Alle 6 zwommen ze de tocht met plezier uit. Dat het niet helemaal gemakkelijk was bleek uit commentaar van Katja: ik was vaak uit koers, misschien heb ik Engeland onderweg gezien! Helaas heeft Hans een boei gemist waardoor hij een diskalificatie aan zijn broek gekregen heeft. Dit overkwam ook Martine van Plons. Ook zij heeft een boei gemist.

Wat anders overkwam Jerry van het kanaalteam van Plons. Voor de havenhoofden kreeg hij kramp. Hij was best lekker aan het zwemmen. Hij zwom met Leo op, maar had het wat koud. Het water was 18 graden dus niet echt koud meer, maar Jerry heeft wat weinig vet op de botten... Na afloop kwam hij mij nog wat dieet tips vragen.

Jerry heeft het met de kramp nog even geprobeerd, het was niet te doen en hij is alsnog uitgestapt met behulp van de alerte reddingsbrigade. Die brachten hem naar de douches om wat bij te komen.

De uitslagen van alle met Plons/CTW/IJsselmeerbikkels meetrainende zwemmers:

08. Maurice van den Berge - HZ Zian - 1:09.08,58
11. Richard Broer - Plons (CTW & IJsselmeerbikkels) - 1:12.04,08
14. Ron van der Harst - HZ Zian (IJsselmeerbikkels)- 1:13.11,40
20. Dick v.d. Holst - PLONS (CTW) 1:24.29,60
21. Leo den Dekker - PLONS - 1:24.33,64
23. Christian Broodman - PLONS (CTW) - 1:24.51,50
25. Robert v.d. Velde - PLONS (CTW) - 1:25.29,49
---  Hans van Veen - PLONS (CTW) - OJ
---  Jerry Grondel - PLONS - AF

De uitslagen van alle met Plons/CTW meetrainende zwemsters:

16. Katja Bollen - PLONS (CTW) - 1:35.14,76
---  Martine Hoogeveen - PLONS - OJ