U bent hier

Channel Teams zwemmen Jan van Schijndel bokaal mee

2011-08-09 - Voorburg - De beide teams waar ik nu bij betrokken ben zwemmen (in zo voltallig mogelijke samenstelling) op 20 augustus mee in de wedstrijd om de Jan van Schijndel bokaal. Deze wedstrijd wordt ter nagedachtenis van de roemruchte kanaalzwemmer Jan van Schijndel georganiseerd door Marcel van der Togt.

De wedstrijd heeft als parcours: een start op het strand van Kijkduin, ergens ter hoogte van het Atlantic hotel. De zwemmers zwemmen dan door de branding de zee in tot een boei even buiten de branding. Dan wordt er rechts af geslagen richting de Scheveningse havenhoofden. Deze worden door boeien gemarkeerd en ruim gerond. daarna wordt er wat dichter op de kust richting de Scheveningse pier gezwommen. Voor de pier ligt nog een boei die grond moet worden en dan ligt de finish op het strand voor het Kuhrhaus.

De afstand is zo'n 7,5km, doch de snelste zwemmers worden rond het uur verwacht. Er wordt dus met de getijdestroming mee gezwommen. een unicum voor open water zwemmen in Nederland is de tijdwaarneming: we dragen tijdwaarnemingschips om de enkels vanwege de finish op het droge.

Een en ander wordt omlijst door de vele activiteiten voor het publiek op de boulevard en in de strandtenten. Er is ook groot vuurwerk achteraf. Er worden duizenden mensen verwacht.

Voor mij een must om mee te doen. Dit is wel een evenement waarvan ik wel kan smullen. Ik hoop dat de weesromstandigheden op de 20e wat beter zijn dan gisteren, want dan is het eigenlijk te lastig om de wedstrijd voldoende te beveiligen.