U bent hier

Zwemanalyse teams zwemmen nog altijd buiten

2017-10-29 - Loenen - Ten huize van Loes L Blanc (waarover noww eerder rapporteerde) verzamelde de zwemmers. Ze woont aan de Vecht en zwemt er ook regelmatig. Ze wilde eens van Breukelen naar huis zwemmen. Dat is een kleine 5km. Maar... het water begint wat kouder te worden.

Coach Richard Broer van ChannelChallenge had uiteraard een thermometer bij zich. In de zon was het 13 gaden. Valt mee vond men.

De meesten zwommen toch maar met een shorty, sleevless of hele wetsuit aan. Dat bleek voor een enkeling toch wat warm. Een heeft het pak zelfs uitgetrokken onderweg. Anderen hebben na de tocht nog even zonder pak de achterliggers opgehaald. 13 graden is dus gewoon te doen. Als je je zinnen er op zet en je realiseert dat kou vooral tussen de oren zit.

De snelsten waren klaar in 5 kwartier, de langzaamten hebben het meest van het uitzicht op de kant, het weer en het water genoten in ruim 7 kwartier,

Na afloop verzamelen ten huize van Loes waar nagepraat werd onder genot van groene soep en andere zelfgemaakte lekkernijen. Een zeer geslaagde tocht!

Op de facebookpagina van Richard Broer zijn live beelden te vinden van tijdens de zwemtocht.