U bent hier

Start van de 3/4 clinics zeezwemmen (vrijdag)

Date: 
vrijdag, 7 juli, 2017 - 19:00

Deelnemers mogen naar eigen inzicht met of zonder wetsuit zwemmen. Elke sessie wordt afgesloten met een training in zee waarin aspecten die in de het theoriegedeelte besproken zijn geoefend kunnen worden. (Het Kanaalzwemmen zelf kan niet geoefend worden…). Wanneer de zee te slecht is om veilig in te zwemmen wordt het theoriegedeelte wel behandeld. De betreffende zeezwemsessie wordt dan naar achteren geschoven.

De clinics worden verzorgd door Richard Broer. We verzamelen vanaf 19:00 uur, alle clinics starten om 19:30 uur. Inschrijven doe je via de website van 010 Swim Experience: >>> hier <<<

Inhoud/data Clinics Inleiding Zeezwemmen in Hoek van Holland

Deelnemers mogen naar eigen inzicht met of zonder wetsuit zwemmen. I.v.m. de zichtbaarheid (veiligheid) is het dragen van een felgekleurde badmuts verplicht en is het gebruik van een saferswimmer verplicht. De 010 Swim Experience saferswimmer is te koop op de dag zelf voor de speciale prijs van € 25,00.

Elke sessie wordt afgesloten met een training in zee waarin aspecten die in de het theoriegedeelte besproken zijn geoefend kunnen worden (, het Kanaalzwemmen zelf kan niet geoefend worden…). Wanneer de zee te slecht is om veilig in te zwemmen wordt het theoriegedeelte wel behandeld. De betreffende zeezwemsessie wordt dan naar achteren geschoven.

Vrijdag 7 juli - clinic 1: Veiligheid en trainen

Na afloop weet je waar je op moet letten voor je eigen veiligheid wanneer je serieus in zee gaat zwemmen. Je kent het buddysysteem en weet hoe er mee om te gaan wanneer er toch een (gering) snelheidsverschil is tussen beide zwemmers. Je leert waarom een SaferSwimmer belangrijk is en hoe je er mee om kan gaan.

De deelnemers kennen ook varianten op het mogelijk als saai ervaren langdurig “heen-en-weer zwemmen”.

Vrijdag 14 juli - clinic 2: Zeezwemmen

Zeezwemmen is anders dan in een meer zwemmen en al helemaal anders dan in het zwembad. Waar moet je op letten bij zwaarder weer? Wanneer wordt het nou écht onveilig? Welke tips en tricks kunnen je helpen beter te zwemmen in zee? De zwemmers hebben de knowhow om de zeemijl van Hoek van Holland veilig te volbrengen of trekken zelf de conclusie om niet te zwemmen…

Vrijdag 21 juli - clinic 3: Kanaalzwemmen

De deelnemers hebben zicht op wat er komt kijken bij een individuele en een solo oversteek van Het Kanaal (de Mount Everest van het zwemmen). De deelnemers kennen de randvoorwaarden en weten waarom het slim is om eerst een estafette te zwemmen.

Vrijdag 28 juli - 'clinic' 4: Reservegelegenheid

De reserve avond wanneer er een avond uitvalt wegens zwaar weer. Dan schuift alles op richting de reservedatum. mochten er zwemmers zijn die geen genoeg kunnen krijgen van zeezwemmen (wat wij ons zonder meer kunnen voorstellen) of die nog wat extra willen oefenen is er wanneer de reserve niet nodig is als werkelijke reserve de gelegenheid om samen te zwemmen.

Inschrijven doe je via de website van 010 Swim Experience: >>> hier <<<