U bent hier

Start 3 clinics open water zwemmen (woensdag)

Date: 
woensdag, 7 juni, 2017 - 19:00

Deelnemers mogen naar eigen inzicht met of zonder wetsuit zwemmen. De verwachting is dat de watertemperatuur voldoende hoog is om zonder wetsuit te kunnen zwemmen. Een SaferSwimmer is niet verplicht maar wel aan te raden.

De clinics worden verzorgd door Richard Broer. We verzamelen vanaf 19:00 uur, alle clinics starten om 19:30 uur. Inschrijven doe je via de website van 010 Swim Experience: >>> hier <<<

Inhoud/data clinics de Zevenhuizerplas

I.v.m. de zichtbaarheid (veiligheid) is het dragen van een felgekleurde badmuts verplicht.

Woensdag 7 juni - clinic 1 (basics):

De deelnemers kennen na afloop de basisprincipes van het zwemmen in open water. Het is ook best een verschil tussen het zwembad (een aquarium) en open water (de woeste natuur)! Je hebt geen lijnen op de bodem, je ziet überhaupt de bodem niet, soms zie je zelfs letterlijk geen hand voor ogen. Hoe hou je dan koers? Het water is (meestal) een stuk kouder, wat doe je daar aan? Hoe zwem je veilig in een plas en in kanalen? Het buddysysteem wordt uitgelegd.

Woensdag 14 juni - clinic 2 (trainen in open water en starts):

De deelnemers worden enkele principes van het trainen in open water geleerd. Het hoeft niet domweg heen en weer over de plas of langs de kant zwemmen te zijn. Daarnaast is de start van een open water evenement vaak massaal, de nieuwelingen worden vaak onder de voeten gelopen of overzwommen. Hoe voorkom je dat? Is het handig om achter iemand aan te zwemmen? Zo ja, hoe dan?

Woensdag 21 juni - clinic 3 (voorbereiden op de 1500m in de Wijnhaven…):

Een serieuze open water training. De boeien worden gebruikt als parkoers om een training te doen. Er wordt in totaal (als je snelheid toereikend is) minimaal de 1500 meter gezwommen die in de Wijnhaven ook gezwommen wordt. Je kan met (zelf)vertrouwen de tocht in de haven starten.

Inschrijven doe je via de website van 010 Swim Experience: >>> hier <<<